een ei in mijn saxofoon
basisstudieboek voor de beginnende saxofonist
Navigation
ALGEMENE OMSCHRIJVING

“Een Ei in mijn Saxofoon” is een basisstudieboek voor:
Eb saxofoon (alto-baritonsaxofoon)
Bb saxofoon (sopraan-tenorsaxofoon)
Het boek wordt geleverd met een gratis CD (audio-rom, midi files)
Optie: pianobegeledingsboek Eb-Bb (gebundeld in 1 boek).
Muziek, arrangementen, layout: Willy Bauweraerts
Studio - opnames: NacNacStudio
Gitaar: Tom Lodewyckx
Illustraties: Wilfried Joris
Productie: NacNacStudio
Uitgave en distributie: Golden River Music

“EEN EI IN MIJN SAXOFOON” bevat geen didactische informatie en vraagt een dynamische wisselwerking tussen leraar en leerlingen. Het boek is onderverdeeld in 9 hoofdstukken waarin techniek, muzikaliteit en samenspel elkaar afwisselen. Naast klassieke interpretaties vind je in het boek ook een initiatie voor jazz- en rockinterpretatie. Een pluspunt voor diegenen die zich daarin willen bekwamen.
Een aanrader is de meespeel-cd. Elk nummer werd tweemaal opgenomen. Een eerste maal met saxofoon + begeleidingsorkest (langzaam): de tweede maal in tempo met orkest. De melodie wordt dan zelf ingevuld door de leerling.
Bij dit boek kun je een pianobegeleidingsboek (+gitaarakkoorden) bestellen. Dit is interessant voor leraars die hun leerlingen zelf willen begeleiden. (eenvoudig en niet te technisch). De versies voor Eb en Bb werden in hetzelfde boek gebundeld. De omcirkelde nummers en de concertstukken in hoofdstuk 9 kunnen met piano begeleid worden.
De nummers op de cd vind je ook terug in de vorm van midi-files op het cd-romgedeelte. Zo kun je je eigen tempo en eventuele transpositie instellen aan de hand van muzieksoftware (importeer het gewenste nummer in het muziekprogramma).
Het boek wordt steeds met cd geleverd.
Vermeld bij de bestelling of je Bb (sopraan-tenorsaxofoon) of Eb (alto-baritonsaxofoon) speelt.